sobota, 27. julij 2013

Veliki Draški vrh - Dolar-Kilar-Vavken, V, 400 m

Beseda je dala besedo, pa smo jo mahnil - Velikemu Draškemu vrhu naproti. Sredi mirne sobotne noči, v spremstvu carja Gogola, smo zdirjali v dolino Krme. Po ravnini se nam je kar mudilo, melišče do vstopa v smer pa nas je le ogrelo na delovno temperaturo. Dedca sta kr določla: "Baba, ti začni!" :). Pa je baba res začela, kva pa če ;)
Prva dva raztežaja sem plezala v vodstvu, drugega sem malo popestrila s platko in prečko :) Blaža pa je čakal detajl smeri, katerega je suvereno splezal, prav tako tudi Dejan, js sm se pa suvereno spočila nad detajlom. Pa kaj češ, sem pa useen ubila dve muhi na en mah - v razvpitem DKV-ju razdevičla nove čeveljce za dostope in nove Galilejke :)
Sledila sta še dva lepa cuga, vmes sicer mal šodra, ampak tut to more bit. Dejan pa je dobil najlepši del smeri! To sva z Blažem takoj ugotovila, ker so se slišali čudni samogovori od tam zgoraj, neki podobnega my loneliness is killing me (zgleda mu midva nisva bla dost, bemtiš, pa je mogu še Britney u DKV pelat ;)) Do konca smeri smo imeli sam še en cug.  Ampak mi smo se z vremenom zmenil, da ko pridemo u jamo, naj začne treskat pa dežvat, da bomo končno lahko tiste sendviče pojedl. In točn tko je blo :) Kamniška trojica, in pa dva akademska asa - Simon in Denis, smo se zbasal v lukno, eno rekl po moško, Jakofčič in njegov kamerat Igor pa se nista dala, zato sta si za zadnji cug izbrala kar plezanje s soteskanjem! No saj res, kaj bi doma vodo trošla, če ni treba, umit se je pa treba ;) Ko je dež ponehal, sem bla na vrsti spet jaz, da zaključim smer, sicer mal s težavo, ker so ble bolečine od žuljev kr mal prehude, ampak, kako že pravjo, kamr gre bk, nj gre pa še štrk :)! Pr nas je pa veljal: kamor gre telica s štrikom, gresta za njo tut dva teleta :)
Za konec je blo treba premagat še malo bolj podrto grapo in že smo bili na zeleni livadi :) ampak, čakal nas je še dooolg sestop...in to okrog rit u žep :) Še dobr da so nas v Vodnikovi bajti nafutral z B vitaminom, drugače bi reveži od vročine dol padl. Pol smo nekak lažje pridričal v spodnjo Krmo. Ja kaj pa druzga, k Firerju se nam je mudil na mešane hmeljeve sendviče, kjer smo sklepčno ugotovil, da smer ni tko lepa, in da bomo Miheliču navil ušesa, ker nas je mal nahecal...Sicer je bil pa odličen dan preživet z odlično družbo!

A ni lepa tale Krma?


Prvi raztežaj


Štant po prvem cugu


Blaž se približuje detalju


In suvereno pomete z njim....
 

Loneliness is killin me, ouyea...


Kompaktne platke


Mi mamo se fajn!


Kok štrikov!


Tale bajta nas je pa odrešila muk!